Josep M. Nuet Martí fou un artista català del segle XX, que tingué una fecunda vida i deixà gran número d'obres d'art esteses per tota Catalunya. Destacà per les seves obres religioses, principalment pictòriques, però també es dedicà a la talla en fusta, a l'escultura en pedra, als esmalts, als murals al fresc, esgrafiats, així com a l'orfebreria, al gravat, etc.

Fruit de l'amistat de l'artista Nuet Martí amb les persones responsables del Santuari, dins la capella trobem algunes de les seves obres:
 
jnuet_retaule
El retaule: en la seva construcció intervingué també el fuster Lluís Bernadí. El senyor Nuet volgué representar la Trinitat a la part superior. A la meitat baixa del retaule hi ha la Sagrada Família (Maria, Jesús i Josep), una trinitat terrenal com acostumava a dir i que era el símbol de la comunitat. Al costat de la Sagrada Família, hi figuren santa Clara i santa Eulàlia, que són les patrones de l'Associació Grup Claraeulàlies, que tenen cura del santuari i a la qual va fer donació del retaule.
Engrandir imatge
jnuet_sagrari
El Sagrari: situat a la capella del Santíssim, és la capçalera de la capella pre-romànica primitiva construïda sobre elements romans.
Engrandir imatge
 
jnuet_altar
L'altar: que és una taula de fusta de pi de línies senzilles però de disseny i aspecte sòlid. Sobre la taula hi ha encaixada l'ara i unes lletres que fan referència al Santuari.
Engrandir imatge
jnuet_sanmartin
Relleu en fusta de Sant Martí de Porres.
Engrandir imatge
 
 
En el següent enllaç trobareu més informació sobre la vida i l'obra de Josep M. Nuet Martí:

http://llegatnuetmarti.blogspot.com/